BergensBowl

Hva er BergensBowl?

BergensBowl er en Blood Bowl-liga i Bergen. Vi er åpen for alle som vil være med. Det koster ingenting å delta.

Og hva er Blood Bowl?

Blood Bowl er et taktisk brettspill basert amerikansk fotball satt i en stereotypisk fantasy-verden (Warhammer). Lagene kommer fra forskjellige raser og har forskjellige egenskaper. F.eks. så er alver flinke til å løpe fort og trikse med ballen, mens orker og dverger er flinkest til å banke opp motstandere. Etter hvert som laget ditt spiller kamper så får spillerne dine erfaring og blir flinkere. De kan også få permanente skader og dø. Og i noen tilfeller fortsette karieren sin etter døden, som zombier på motstanderen sitt lag. Se også Wikipedia-artikkel om spillet.
Hvis du ikke har prøvd spillet før, er det ikke noen hindring! Vi kan godt lære deg spillet og ta en prøvekamp. Bare ta kontakt med via epost eller på forumet!

Hvilke regler bruker vi?

Vi bruker siste utgave av Living Rule Book, som er de offisielle reglene fra Games Workshop. Disse reglene er utviklet spesielt med tanke på at de skal fungere optimalt for lange ligaer. Regelboka finner du her. Regler for kamporganisering og andre husregler finner du her.

Hvordan er ligaen organisert?

Vi har to forskjellige turneringer med ulik grad av krav og frihet: fri turnering og serien. Du kan selv velge hvilke turneringer du vil delta i, og hvor mange lag du vil spille. Og du kan melde deg på og trekke deg når som helst. For alle turneringene gjelder det at dere avtaler selv når og hvor dere vil spille kampene.

Hva er serien?

Serien er en tradisjonell turnering, tilsvarende som i f.eks. fotball. Hver sesong i serien varer et halvt år. Det spilles med fast kampoppsett, noe som betyr at alle spiller like mange kamper, og at du får oppgitt hvem du skal spille mot. Serien er inndelt i tre runder, og i hver runde spiller hvert lag to kamper. Du har ca. en og en halv måneds frist på deg til å spille disse kampene. Ny sesong starter rundt 1. februar og 1. september, men du kan som sagt også melde deg på midt i en sesong (men da får du nok færre kamper, og vil neppe vinne).

Hva er fri turnering?

Dette er ei turnering for deg som synes at serien er for lite fleksibel. I fri turnering kan du rett og slett spille mot hvem som helst når som helst, og så mange eller få ganger du vil. Eneste begrensning er at et lag som deltar i serien ikke kan spille kamper i fri turnering.

Hva finnes på nettsidene våre?

BergensBowl har dynamiske nettsider som brukes aktivt i ligaen. Etter hver kamp registrerer du resultatet og alle endringene på laget ditt på nettsidene våre. Før neste kamp kan du enkelt skrive ut det oppdaterte laget ditt fra nettsidene. Du kan også alltid se hvordan alle de andre lagene ser ut i øyeblikket, og få ut detaljert historikk og statistikk for det aller meste. En morsom ting på nettsidene er for eksempel Hall of Fame-listene. Det blir veldig morsomt når dine spillere etter hvert begynner å klatre oppover på topplistene.

Hvordan melder man seg på?

Hvis du har spilt Blood Bowl før, kan du bare gå inn på nettsidene våre og først registrere deg der som bruker. Når det er gjort, kan du bare registrere et lag der for å melde deg på. Si gjerne hallo i forumet vårt også, så vi kan bli kjent med deg. Hvis du aldri har spilt før eller av andre grunner trenger hjelp, så er det bare å ta kontakt, enten på forumet eller via e-post og spørre. Og husk at vi veldig gjerne vil ha deg med!